Mécs Anna - Sokdimenziós történetek

Vannak sokdimenziós emberek. Lételemük, hogy egyszerre tartoznak sok helyre, és egyszerre kívülállók is mindenhol. Szeretik sok oldalról megvizsgálni a kérdéseket. Ezeket az embereket és történeteiket szeretném itt megmutatni.

Decemberi Képletes beszéd

A Rádió Q-n futó Képletes beszéd című tudományos rádióműsorom 2012 decemberi adásai:

Miként lesz a zsírból csont? - Új generációs terápiák

Tátrai Péter, 2012. december 5.

Mi is az sejtterápia, génterápia? Mennyire használja ezeket ma az orvostudomány a kezeléseknél? Hogyan lehet a csontpótlást kötőszöveti őssejtekkel megoldani? December 5-én, szerdán délelőtt 10-től 11-ig Tátrai Péter sejtbiológussal, az MTA Enzimológiai Intézetének kutatójával beszélgettünk.

Nem dől el minden a születésnél

Falus András, 2012. december 12.

December 12-én, szerdán délelőtt 10-től 11-ig Falus Andrással, Széchenyi-díjas magyar kutatóval arról beszélgettünk, hogy a környezetünk, életmódunk miként befolyásolja örökítőanyagunkat és ezáltal életkilátásainkat, sőt, utódaink életkilátásait. Ennek fontosságát, a legfrissebb tudományos eredményeket nem lehet elégszer hangsúlyozni. Éppen ezért, Kopp Mária támogatásával és buzdításával fogott bele Falus András az EDUVITAL egészségnevelési program hazai megalapításába. Kopp Mária örökségéről, a program eddigi eredményeiről is beszélgetünk.

Bojár Gábor és a siker titka

Bojár Gábor, 2012. december 19.

Bojár Gábor volt a vendégünk december 19-én. Hogyan lesz fizikusjelöltből világhírű üzletember? Miért ne féljünk minden területen a legjobbakat alkalmazni? A Graphisoft után az oktatás területén is maradandót alkot: mit kapunk, mit várunk a Harvardról, Yale-ről hallgatókat fogadó AIT-től? Milyen tudományirányítási, innovációs stratégiákat tart követendőnek? Mit tanácsol a mai fiataloknak? 
Volt témánk bőven.

A pozitív pszichológia tudománya

Oláh Attila, 2012. december 26.

A nem beteg nem egyenlő az egészségessel. Ez a felismerés is vezetett a pozitív pszichológia iskolájának kibontakozásához, mely mára rendkívül fontos eredményekkel, megkérdőjelezhetetlen létjogosultsággal bír. Oláh Attilával, az ELTE PPK dékánjával, a Pozitív Pszichológia Laboratórium vezetőjével a terület története mellett a flow-kutatások jelentőségéről is beszélgettünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://csanna.blog.hu/api/trackback/id/tr65083439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sokdimenziós történetek

Vannak sokdimenziós emberek. Lételemük, hogy egyszerre tartoznak sok helyre, és egyszerre kívülállók is mindenhol. Szeretik sok oldalról megvizsgálni a kérdéseket. Ezeket az embereket és történeteiket szeretném itt megmutatni. Ez a blog azoknak szól, akik nem csak egydimenziósak.

süti beállítások módosítása