Mécs Anna - Sokdimenziós történetek

Vannak sokdimenziós emberek. Lételemük, hogy egyszerre tartoznak sok helyre, és egyszerre kívülállók is mindenhol. Szeretik sok oldalról megvizsgálni a kérdéseket. Ezeket az embereket és történeteiket szeretném itt megmutatni.

Áprilisi Képletes beszéd

Rádió Q-n futó Képletes beszéd című tudományos rádióműsorom 2013 áprilisi adásai:

3+7=10

Pintz János, 2013. április 10.

Szerdán 3+7=10 órakor beszélgettem Pintz Jánossal, az idén Széchenyi-díjjal kitüntetett matematikussal. Turán Pál öröksége mellett nevezetes matematikai problémákról is szó lesz, különös tekintettel a Goldbach- és az ikerprím-sejtésre, melyekben fontos részeredményeket ért el vendégem.

(Fotó: nol.hu)

Középiskolás fokon taní-tani!

Nahalka István, 2013. április 17.

A természettudományos oktatásról beszélgettünk Nahalka István oktatáskutatóval. A konstruktivista tanuláselméletből indulunk: a diákok miként konstruálják meg tudásuk a tanulás folyamán? Az előzetes tudás megismerése milyen oktatási módszereket segíthet? Mi a helyzet itthon, milyen tudományképet közvetítenek a magyarországi természettudományos órákon? És az új kerettanterv hoz ebben valamilyen változást?

A bejegyzés trackback címe:

https://csanna.blog.hu/api/trackback/id/tr325244974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sokdimenziós történetek

Vannak sokdimenziós emberek. Lételemük, hogy egyszerre tartoznak sok helyre, és egyszerre kívülállók is mindenhol. Szeretik sok oldalról megvizsgálni a kérdéseket. Ezeket az embereket és történeteiket szeretném itt megmutatni. Ez a blog azoknak szól, akik nem csak egydimenziósak.

süti beállítások módosítása