Mécs Anna - Sokdimenziós történetek

Vannak sokdimenziós emberek. Lételemük, hogy egyszerre tartoznak sok helyre, és egyszerre kívülállók is mindenhol. Szeretik sok oldalról megvizsgálni a kérdéseket. Ezeket az embereket és történeteiket szeretném itt megmutatni.

Februári Képletes beszéd

A Rádió Q-n futó Képletes beszéd című tudományos rádióműsorom 2013 februári adásai:

Ösztönélet

Aczél Balázs, 2013. február 6.

Van, hogy a nem tudatos döntéseink tévútra visznek. Ezt sokan tapasztalhattuk. Ám ami meglepő lehet: a nem tudatos folyamatokon tudatosan javítani tudunk. A terület Nobel-díjas kutatójáról, Daniel Kahnemanról is kérdezem Aczél Balázs intuíciókutatót, aki Cambridge után az ELTE PPK-n folytatta pályafutását.

Kávéházi matematika

Abért Miklós, 2013. február 13.

Abért Miklós matematikus volt a vendégem, aki eredményes matematikai kutatásai mellett komoly irodalmi-filozófiai érdeklődéssel, műveltséggel és alkotókedvvel szemléli a világot. Most éppen Szabó Lajosról szervez szimpóziumot. Matematika és bölcsészet kapcsolatáról, a matematikához fűződő félelemről is beszélgettünk.

Néptánc 3D-ben

Baranyi Péter, 2013. február 27.

A virtuális valóságba utazunk Baranyi Péterrel, az MTA SZTAKI 3D Internet alapú Kontroll és Kommunikáció Kutatólaboratórium vezetőjével. Miként segítik az emberek és az általuk használt gépek "egymásra hangolódását" a kognitív infokommunikációs kutatások? Hogyan dolgoznak más országok kutatóival együtt egy virtuális térben 3D-s fejlesztéseiken? És miként használható ez a technika a kulturális örökségvédelemben?

A bejegyzés trackback címe:

https://csanna.blog.hu/api/trackback/id/tr315099025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sokdimenziós történetek

Vannak sokdimenziós emberek. Lételemük, hogy egyszerre tartoznak sok helyre, és egyszerre kívülállók is mindenhol. Szeretik sok oldalról megvizsgálni a kérdéseket. Ezeket az embereket és történeteiket szeretném itt megmutatni. Ez a blog azoknak szól, akik nem csak egydimenziósak.

süti beállítások módosítása