Mécs Anna - Sokdimenziós történetek

Vannak sokdimenziós emberek. Lételemük, hogy egyszerre tartoznak sok helyre, és egyszerre kívülállók is mindenhol. Szeretik sok oldalról megvizsgálni a kérdéseket. Ezeket az embereket és történeteiket szeretném itt megmutatni.

Rólam

dsc06208_kicsi.jpg

A matekosok között én voltam a bölcsész, az irodalmárok között pedig a kocka. Sokáig úgy éreztem, hogy még nem tudtam rájönni, ki is vagyok. Hogy csak belekapok a matematikába, a tudománykommunikációba, a novellaírásba, de még mindig az előszobában toporgok, és vár rám az a bizonyos nagybetűs döntés: mi legyek, hiszen már nagy vagyok.

Az elmúlt években lassanként megnyugodtam: nem mindenki választ. Nem mindenki specialistája egy területnek. Vannak sokdimenziós emberek. Lételemük, hogy egyszerre tartoznak sok helyre, és egyszerre kívülállók is mindenhol. Szeretik sok oldalról megvizsgálni a kérdéseket. Sokszor látszólag távoli területeken mélyednek el, merítenek innen is, onnan is. Hidat képeznek világok között.

Ezeket az embereket, életutakat, történeteket szeretném megmutatni. Ez a blog azoknak szól, akik nem egydimenziósak.

Dimenzióim

  • Matematika- és magyartanári diplomát szereztem az ELTE-n. Tanítottam ELTE-s programtervező informatikusokat, a lineáris algebra nevű tárgyon a többdimenziós vektorterekkel ismerkedtünk.
  • Tudományos ismeretterjesztő cikkeket írtam többek között az Index, a HVG, az Élet és Tudomány, a vs.hu és a Népszabadság számára. Ezeket a blog archívumában megtalálhatod.
  • Bekerültem a La Femme 50 tehetséges magyar fiatal programjába.
  • Novelláskötetem 2017 októberében jelent meg Gyerekzár címmel: a főszereplők apákkal, anyákkal és férfiakkal küzdenek, természettudományos tények és vallási dogmák között próbálnak utat törni maguknak.
  • Civil szervezetek kommunikációjával is foglalkozom, a Magyar Fundraising Akadémia trénere vagyok. Korábban nyolc évet önkénteskedtem a Bátor Táborban, így személyesen is megtapasztaltam, milyen fontos a jól működő civil szervezetek munkája.
  • Útkeresésemről a TEDxYouth@Budapest 2017-es konferenciáján beszéltem:

Írj nekem, ha szívesen megosztod velem gondolataidat! Sokdimenziós életutak és témák különösen érdekelnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://csanna.blog.hu/api/trackback/id/tr115216316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sokdimenziós történetek

Vannak sokdimenziós emberek. Lételemük, hogy egyszerre tartoznak sok helyre, és egyszerre kívülállók is mindenhol. Szeretik sok oldalról megvizsgálni a kérdéseket. Ezeket az embereket és történeteiket szeretném itt megmutatni. Ez a blog azoknak szól, akik nem csak egydimenziósak.

süti beállítások módosítása