Mécs Anna - Sokdimenziós történetek

Vannak sokdimenziós emberek. Lételemük, hogy egyszerre tartoznak sok helyre, és egyszerre kívülállók is mindenhol. Szeretik sok oldalról megvizsgálni a kérdéseket. Ezeket az embereket és történeteiket szeretném itt megmutatni.

Manók az agyban

Képletes beszéd, Rádió Q, 2013. május 15.
Cserép Csaba, Domonkos Andor

Az Agykutatás hete apropóján a szervezők alsósoknak szóló rajzpályázatot hirdettek. A művekből kiderült, hogy manókkal és piros golyókkal sok minden ábrázolható. Többek között ennek apropóján láttam vendégül két fiatal agykutatót, Cserép Csabát és Domonkos Andort. Mindketten Freund Tamásnál kutatnak, az Agy-díjas tudós vezette Agykéreg Kutatócsoport doktoranduszai. A tudományterület általános jelentősége mellett az endokannabinoidokról, azaz az agy belső kábítószereiről és a cseles természetről beszélgettünk. A depresszióval és a szorongással kapcsolatos kutatások pedig a személyre szabott medicináig vittek minket. 

Fotók: Metropol, La Femme 

A bejegyzés trackback címe:

https://csanna.blog.hu/api/trackback/id/tr605338097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Sokdimenziós történetek

Vannak sokdimenziós emberek. Lételemük, hogy egyszerre tartoznak sok helyre, és egyszerre kívülállók is mindenhol. Szeretik sok oldalról megvizsgálni a kérdéseket. Ezeket az embereket és történeteiket szeretném itt megmutatni. Ez a blog azoknak szól, akik nem csak egydimenziósak.

süti beállítások módosítása